Εξευτελισμός

Εφημερίδα τα ΝΕΑ 2-11-2011

«Η Καγκελάριος Μέρκελ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι στην περίπτωση της Ελλάδας θέλει έργα και όχι λόγια. Το εννοούσε κατά λέξη, και απόδειξη τούτου είναι ότι όρισε έναν υφυπουργό της ως εντεταλμένο για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ, τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα. ………… Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ. Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση με τα κονδύλια των 16 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευτούν αν υπήρχαν οι συγκεκριμένες μελέτες »

Για την Ιστορία

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Βάσω Παπανδρέου 1996-1999
Ευάγγελος Βενιζέλος1999-2000
Νίκος Χριστοδουλάκης 2000-2001
Άκης Τσοχατζόπουλος 2001-2004
Δημήτρης Σιούφας 2007-2009
Κωστής Χατζηδάκης 2009
Λούκα Κατσέλη 2009-2010
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 2010-2011
Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ

Κατάληξη ο απόλυτος εξευτελισμός .Μια ολόκληρη δεκαπενταετία στην οποία μεσολάβησε και η Ολυμπιάδα , με τεράστιο δυναμικό αναπτυξιακών έργων πήγε άπατη και καταλήξαμε να διορίζει η Μέρκελ επόπτη της χρησιμοποίησης των πόρων της ένωσης στην Ελλάδα (16 δισ).
Μετά από εικοσιπέντε χρόνια ευρωπαϊκών προγραμμάτων πόσο πειστική είναι αδυναμία σύνταξης αναπτυξιακών προγραμμάτων από Ελληνικής πλευράς ;Υπακοή στον ξένο παράγοντα , στις ντόπιες συντεχνίες , στα μεγάλα ντόπια συμφέροντα χάραξαν την πορεία μέχρις εδώ .
Χρειαζόμαστε εντεταλμένους ξένων κυβερνήσεων ; Απόλυτα ΟΧΙ.
Η υιοθέτηση της θέσης “Αφού είμαστε ανίκανοι και δεν μπορούμε μόνοι μας ,ας υποστούμε την επιτροπεία »είναι ολέθρια .
Κανένας ξένος επίτροπος δεν θα εργαστεί για τους Έλληνες , θα κατοχυρώσει πρώτα τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα τον οποίο υπηρετεί .Παρόμοιες λύσεις εποπτείας κατέληξαν σε συμφωνίες ληστρικές για την χώρα μας στο πρόσφατο πολιτικό παρελθόν.Παραχωρήθηκαν κρατικά μονοπώλια για 60-70 χρόνια αποπληρώνοντας ληστρικούς τόκους.
Ουσιαστικά δεν υποκαθίσταται ο υπουργός ανάπτυξης ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ και μετατρέπεται σε ανδρείκελο το οποίο παρηγορεί με την παρουσία του το εθνικό φρόνιμα των Ελλήνων , δίνοντας την ψευδαίσθηση της δήθεν εθνικής κυριαρχίας .
Η οποιαδήποτε έναρξη της ανάκαμψης θα αρχίσει από Έλληνες επενδυτές και πιθανότατα μικρού μεγέθους .Τα υπόλοιπα είναι φρούδες ελπίδες .
Κατάντησε ανέκδοτο η αναμονή ξένων επενδύσεων μεγάλου μεγέθους εδώ και δεκαετίες ,
Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι το ζωτικότερο για την επιβίωση μας και απαιτεί επικεφαλή με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗ , ΟΡΑΜΑ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ , ΤΟΛΜΗ και φαντασία.
Τεράστιο πολιτικό μέγεθος απαιτείται . Επιλογή του πολιτικού ανδρός είναι να μετατραπεί σε ανδρείκελο . Δυστυχώς αν τελικά αυτό επιλέξει , θα κλείσει και το φέρετρο μας .

https://paragoume.wordpress.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s