Επενδύσεις , Δικαιοσύνη , Φυλακές Κέρκυρας

Βρισκόμαστε στο ξημέρωμα της επόμενης μέρας(μάλλον σκοτεινής) . Σχεδόν δύο χρόνια τώρα  αναλύονται οι αιτίες της κρίσης . Αποκαλύφθηκαν τα βασικά κόλπα των πολιτικών,τραπεζιτών , οίκων αξιολόγησης κλπ. Αρκετά όμως ,ο χρόνος είναι πλέον ο μεγάλος αντίπαλος .Μόνες διέξοδοι η  ΠΑΡΑΓΩΓΗ και η  ΑΝΑΠΤΥΞΗ  στο σκοτεινό τούνελ. της ανεργίας και της ύφεσης.

Με την ουσιαστική χρεωκοπία της χώρας η έλλειψη πόρων είναι δεδομένη. Με όπλα την μεθοδικότητα , την γνώση ,την  φαντασία , την εφευρετικότητα και την  αυταρχικότητα ενίοτε , πρέπει να γίνουν στοχευμένες επενδύσεις και εγγυημένα να υλοποιήθουν . Χωρίς την ίδρυση κανενός νέου φορέα επενδύσεων (γνωστό κόλπο των πολιτικών για μεγάλο φαγοπότι) και την δικαιοσύνη να δρα προληπτικά στο να κατοχυρώνει την πραγματική εκτέλεση των επενδύσεων πρέπει να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ.
Υ.Γ Για τα λαμόγια του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που θα σκεφτούν την υπεξαίρεση πόρων , η πρόβλεψη για διακοπές σε ένα θέρετρο σαν τις φυλακές Κέρκυρας ακόμα και στο στάδιο της προφυλάκισης , θα τους βοηθήσει να μαζέψουν τα χεράκια τους.

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο

Tα έχω χαμένα .Προσπαθώ εδώ και καιρό να  οργανώσω τις σκέψεις μου στο να προτείνω ένα επείγον , στιβαρό , μα κυρίως εφαρμόσιμο και αποδοτικό πλάνο επενδύσεων  .Δεν μπορώ να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου ,ίσως από το  ανεπαρκές ακαδημαϊκό μου  υπόβαθρο (μη έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις μακροοικονομίας) , από την ανεπάρκεια στατιστικών στοιχείων (ένα δομικό πρόβλημα της Ελλάδας) , ίσως από την συστημική κατάρρευση της Ελλάδας . Είναι συστημική διότι κατέρρευσε το σύμπαν και όχι ένας τομέας της .Αυτό  προκαλεί πολλαπλή απόσπαση της προσοχής και θολώνει την στόχευση στην ιεράρχηση των δράσεων ανασυγκρότησης .
Μέγας αντίπαλος ο χρόνος .  Ο δείκτης ανταγωνιστικότητας υποχωρεί συνεχώς .
Με την ουσιαστική χρεωκοπία της χώρας η έλλειψη πόρων είναι δεδομένη . Επομένως είναι δεδομένο ότι οι δράσεις πρέπει να είναι στοχευμένες . Στόχος η σίγουρη υλοποίηση τους , ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ανταποδοτικά .Έτσι οι πόροι δεν θα οδηγηθούν στον Καιάδα με ρευστοποίησή τους σε Mercedes και εξοχικά.
‘Ολα τα όπλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι , όχι όμως σαν το όπλο των Παπανδρέου και Παπακωσταντίνου. Όπλα είναι μεθοδικότητα , γνώση , φαντασία , εφευρετικότητα , αυταρχικότητα ενίοτε.
Ούτε ένας καινούργιος φορέας ούτε μία επιτροπή να δημιουργηθεί για την υλοποίηση. Αρκετές φωλιές λαμογιών έχουμε ,δεν χρειάζονται άλλες . Άσχετα με το παρών θέμα , χρήζει διερεύνησης ο  φορέας   Εθνικό συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης  (το site του έχει τελευταία καταχώρηση με ημερομηνία 25/7/2011 ).
Μεγάλο ρόλο πρέπει να παίξουν τα επιμελητήρια , πρέπει να ασκήσουν τον ουσιαστικό ρόλο τους , ο οποίος φυσικά δεν είναι να εκδίδουν πιστοποιητικά και να απασχολούν μία στρατιά λειτουργικά άχρηστων υπαλλήλων. Η δικαιοσύνη σε αυτό το πλάνο πρέπει να δρα επιτέλους προληπτικά και όχι απολογιστικά κατόπιν εορτής .Έτσι θα εξασφαλίστει η πραγματική αξιοποίηση των πόρων . Οι πόροι αυτοί θα είναι κατά κυριολεξία το αίμα του Ελληνικού λαού.    Συνεχίζεται …………..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s