Σκάει το παραμύθι σιγά σιγά

Θεωρητικά ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης  θα είναι ένας ευέλικτος μηχανισμός δανειοδότησης των κρατών μελών με κρίση χρέους ώστε να εξασφαλίζεται η χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Διαβάζοντας το άρθρο του Xrima.news καταλαβαίνεις ότι στις λεπτομέρειες κρύβεται το μεγάλο μυστικό.  Τώρα το ΔΝΤ  με την ανοχή και των άλλων μελών συμμετέχει κεντρικά στον πυλώνα στήριξης των Ευρωπαϊκών κρατών προσφέροντας κεφάλαια. Η σημαντικότατη λεπτομέρεια είναι ότι τα κεφάλαια που θα δανείζει θα διέπονται από Δίκαιο ανάλογο του Αγγλικού καταργώντας τα Εθνικά Δίκαια . Μήπως το όλο παραμύθι ήταν να καταλήξουμε σ΄αυτόν τον μεγάλο μηχανισμό στήριξης με την μέγιστη εξασφάλιση του δανειστή ; Τα ποσά στήριξης  που θα χρειαστούν χώρες σαν την Ιταλία , Ισπανία , Γαλλία σε περίπτωση που ξεφύγουν τα spreads τους θα είναι θηριώδη . Γιατί εκεί είναι τα πολλά λεφτά και όχι στην μικρή Ελλάδα.

Ακολουθεί άρθρο του Xrimanews.gr

Ευεργετικό Δίκαιο ομολόγων για τους δανειστές & τεράστιες εξουσίες στο ΔΝΤ από τον ΜΜΣ

»Ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2013 θα υποχρεώνει την έκδοση των νέων ομολόγων με Δίκαιο αντίστοιχο του Αγγλικού, καταργώντας τα εθνικά Δίκαια που ίσχυαν μέχρι στιγμής και λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της ευρωπαϊκής κρίσης.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, πληροφορίες και έρευνα από το XrimaNews.gr ο ΜΜΣ θα κάνει υποχρεωτικό τα νέα ομόλογα να περιλαμβάνουν ρήτρες συλλογικής δράσης που θα κάνουν την αναδιάρθρωση του χρέους πολύ δύσκολη και μόνο αν πληρούνται κριτήρια τα οποία θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με αυτόν τον τρόπο μονιμοποιεί το ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστώντας ένα εξωευρωπαϊκό όργανο ως μόνιμο Επόπτη των κρατών που χάνουν την εμπιστοσύνη τους από τις αγορές.

Οι ρήτρες συλλογικής δράσης θα συμπεριληφθούν από τον Ιανουάριο του 2013 ακυρώνοντας το μέχρι σήμερα δικαίωμα μιας χώρας μέλους της ευρωζώνης να καθορίσει η ίδια τους όρους σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της κάνοντας χρήση του εθνικού της Δικαίου.»

XrimaNews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s