Ηγέτης , χρεωκοπία , Αργεντινή , Ελλάδα(άρθρο αναγνώστη)

Του Ιωάννη Τριανταφυλλίδη (αναγνώστη)

Επειδή σιχάθηκα τους πολιτικούς μας, που ο καθένας ανάλογα με τη βλακεία του και το συμφέρον που εκπροσωπεί, λέει διαφορετικά πράγματα – έψαξα για την Αργεντινή.

http://www.exandasdocumentaries.com/series/argentina/exandas-overview.php

Η ιστορία είναι πανομοιότυπη με τη δική μας.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το εξής:

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τις συνέπειες της εξόδου ή μη από το ευρώ (πτώχευση ή μη).

Στο τωρινό σενάριο, συνωμοσιολογικά, όντως θα μας καταδυναστεύουν οι τράπεζες «μεγαλοκαρχαρίες» (κρυμμένες πίσω από τους διεθνείς οργανισμούς) και θα συνεχίσουμε να ζούμε προβληματικά για μεγάλο διάστημα ακόμη και αφού μας έχουν κυριεύσει τον οποιονδήποτε πλούτο μας..

Για να έχουμε όμως τα κότσια να κυρήξουμε χρεοστάσιο, όπως η Αργεντινή, κάνοντας ένα κουράγιο για κάποια-άγνωστο τον αριθμό- χρόνια, αναγκαία συνθήκη θα ήταν να είχαμε έναν αρχιδάτο Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον θείο λέω έτσι;-μην παρεξηγηθούμε)! / Ούγκο Τσάβες/ Κιρσνερ Αργεντινής, ο οποίος με δικτατορικό τρόπο να διόρθωνε της παθογένειες του σημέρινου συστήματος ( διαφθορά, παράλογη ακρίβεια προιόντων υπηρεσιών, παντελής έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης- φοροδιαφυγή, υπερτιμολόγηση στις επιδοτήσεις, υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος κλπ) –  να εφάρμοζε έλεγχο και επιτέλους παραδειγματική τιμωρία στους παραβάτες – κυβερνώντες ή πολίτες.
Επίσης, έως ότου βρούμε το τεράστια αποθέματα ορυκτού πλούτου -πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσάφι, διαμάντια, πλουτώνια και δεν ξέρω εγώ τι άλλο  κρύβει το υπέδαφος της πατρίδας μας… και επειδή κινέζοι(κοστολογικά) δεν μπορούμε και δε θέλουμε να γίνουμε, θα πρέπει αφενός να συνδέσουμε την πανεπιστημιακή έρευνα με τις επιχειρήσεις (επιτυχία της Αμερικής)-το οποίο φυσικά θα αργήσει λίγο το αποτέλεσμα αλλά είναι αναγκαίο μέτρο, να παράγουμε επιτέλους ότι γεωργικό προιόν αποδεδειγμένα έχουμε παράξει στο παρελθόν (καπνό, ζάχαρη, βαμβάκι) με επιτυχία και η Ε.Ε μας έχει στερήσει τη δυνατότητα ή περιορίσει τη δυναμικότητα και εν πάση περιπτώση ας δούμε λιγάκι και τον έρημο τον τουρισμό μας, κατεβάζοντας λίγο τις τιμές μας, διώχνωντας από τη μέση τους tour operators κάνοντας σοβαρές προβολές και διαφημήσεις του τουρισμού μας στο εξωτερικό και όχι φτιάχνοντας περίπτερα σε εκθέσεις και διατηρώντας αναποτελεσματικά γραφεία (ώστε κάποιοι να «φάνε ή να «βολευτούν»)  και μήπως εάν σοβαρευόμασταν λιγάκι στις τιμές στις ταβέρνες, να καθαρίσουμε κανένα δρόμο, να επισκευάσουμε κανένα σπασμένο πεζοδρόμιο και κανένα σπασμένο φανάρι και πιάναμε και κανένα αλήτη που  κάθε δημόσια επιφάνεια τη θεωρεί ως το προσωπικό του καναβάτσο .
Να χαρώ τότε την αξιοπρέπειά μας, την εθνική υπερηφάνια και τα λοιπά και να κηρύξουμε στάση πληρωμών.
Με τους παραπάνους όρους είμαι μέσα στην χρεοκοπία.

Διαφορετικά, ας σκύψουμε και ας την φάμε.

Και να χέσω τα περί «ανάπτυξης της οικονομίας και ανταγωνιστικότητας…» της δεξιάς που τα ακούω από τότε που άρχιζα να ψηφίζω, χωρίς κανένας κερατάς να λέει κάτι συγκεκριμένο(αλλά ακούγεται ωραίο και το χρησιμοποιούν όλοι) και τα του «ζήτω ο λαός, ο αγώνας του λαού, κα κάτω το κεφάλαιο…» της αριστεράς.
Κέντρο, πάνω, κάτω και δεν ξέρω εγώ που αλλού μου φαίνονται όλα τα ίδια οπότε δεν τα αναφέρω.

Ιωάννης Τριανταφυλλίδης

Σχόλιο  Paragoume.wordpress.com : Mία είναι η αλήθεια . Η χρεωκοπία και η έξοδος από το Ευρώ ή παραμονή στο ενιαίο νόμισμα είναι δύο διαφορετικά εργαλεία , δεν είναι από μόνα τους η λύση του προβλήματος .

Advertisements

2 thoughts on “Ηγέτης , χρεωκοπία , Αργεντινή , Ελλάδα(άρθρο αναγνώστη)

 1. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο. Οτιδήποτε και αν κάνουμε θα αποτύχει όσο η πολιτική ηγεσία αποτελείται από τον ίδιο διεφθαρμένο θίασο των τελευταίων 30 ετών.

 2. Κάποιοι ή δεν το ξέρουν ή αποφεύγουν συστηματικά την αλήθεια.
  Οι έλληνες χρησιμοποίησαν πρώτοι το μεταλλικό χρήμα. (8ος π.Χ. αιών, φτιάχτηκε στη Λυδία και τα πρώτα νομίσματα βρέθηκαν στην Πέργαμο). Ως τότε για νόμισμα υπήρχαν διάφορα άλλα πράγματα , όπως κεραμικές γραπτές πλάκες ή είχαμε ανταλλαγές. Το νόμισμα – κέρμα έκαμε τη διαφορά, την έκρηξη του εμπορίου και δημιούργησε την κυριαρχία των ελλήνων στη Μεσόγειο, πράγμα που υποτιμάται και αγνοείται, συστηματικά.
  Αριστοτέλης:
  «σαν ένα είδος ανταλλάξιμου αντιπροσώπου της ανάγκης δημιουργήθηκε ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, το νόμισμα».
  Τι νόημα έχουν όλες αυτές οι αναλύσεις, οι παραγωγές, οι ιδέες, οι προτάσεις και τα λοιπά κουραφέξαλα, όταν κάθε δεκάρα που έχουμε ανάγκη την δανειζόμαστε με τόκο;
  Τα λεφτά όλου του πλανήτη να μαζέψουμε, πάλι δεν θα ξεχρεώσουμε.
  Μηδενισμό του χρέους να μας κάμουν, πάλι θα δανειστούμε.

  Ποιον κοροϊδεύουμε;
  Ο «ανταλλάξιμος αντιπρόσωπος της ανάγκης» δεν είναι προϊόν «κοινής συμφωνίας». Δεν είναι πια αντιπρόσωπος, παρεκτός μονοπωλιακό ακριβό εμπόρευμα, δικτατορικα΄επιβεβλημένο.
  Γιατί τόση σιωπή;
  Ποιον κοροϊδεύετε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s