Στόχος η ολική κατάρρευση(2)

Μετά από τους πανηγυρισμούς της ψήφισης του μνημονίου 2 κλπ , έρχονται οι πραγματικές ειδήσεις και θα ξεκινήσει πάλι το ίδιο τροπάριο που θα καταλήξει σε νέο κύκλο μέτρων .

Οικονομολόγοι και καθηγητές οικονομίας προέβλεψαν με σαφήνεια αυτές τις αποκλίσεις ώς σαφώς αναμενόμενες . Επαναλάμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι στόχος είναι η ολική κατάρρευση .

Τεχνικά όλο το υποτιθέμενο σχέδιο εξυγείανσης είναι Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ λάθος ,σκόπιμα λάθος , καταστροφικά λάθος .

Γιατί όλα αυτά θα αναρωτηθεί κάποιος . Ο Βασίλης Βιλιάρδος στο υστερόγραφο του άρθρου του ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ αναφέρει :

«Είναι ευνόητο το ότι, πριν εξαγοράσεις κάτι, κάνεις ότι μπορείς για να περιορίσεις/ελαχιστοποιήσεις την αξία του – έτσι ώστε να σου κοστίσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων τώρα μίας χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών (μετοχές, ακίνητα κλπ.), μειώνεται, όσο της ανήκουν, ανάλογα με τη μείωση των μισθών και εισοδημάτων των κατοίκων της – στον περιορισμό των οποίων συμβάλλει τα μέγιστα η σκόπιμη ύφεση, η ανεργία, οι χρεοκοπίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ο διασυρμός της. Είναι προφανής λοιπόν ο σκοπός των τελευταίων απαιτήσεων του ΔΝΤ – ενώ απορούμε σε σχέση με το ποιοι βουλευτές-εκπρόσωποι των Ελλήνων, θα ψηφίσουν υπέρ της λεηλασίας της Ελλάδας και των Πολιτών της, οι οποίοι τους εκλέγουν για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους. »

Στις 6-2-2012 γράψαμε : Στόχος η ολική κατάρρευση

Εν μέσω εκβιασμών περί πτώχευσης , δήθεν τοποθέτησης κόκκινων γραμμών, και  συνεχών αναβολών στήνεται το σκηνικό της επιβολής του νέου πακέτου λιτότητας , με κεντρικό άξονα την θεσμοθέτηση της μείωσης των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Μέτρο όχι μόνο άχρηστο αλλά καταστροφικό(1).

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός η ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ .

Τι θα φέρει την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ;Μετά από παρατεταμένη μεγάλη ύφεση , η επιβαλόμενη μείωση των μισθών.

Τι ακολουθεί την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;H λεηλασία της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας μέσω της απαξίωσης.

Εύλογο ερώτημα το πολιτικό σύστημα και οι διορισμένοι τεχνοκράτες συμμετέχουν στην ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; H απάντηση βρίσκεται στην Ταϊλανδη , Ν.Κόρεα , Φιλιππίνες , Αργεντινή όπου το ΔΝΤ εφάρμοσε την ίδια καταστροφική πολιτική του με την βοήθεια πολιτικών και τεχνοκρατών(2).

Μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν ώς υπερβολικές απλουστεύσεις και υπερβολικά απαισιόδοξα , μα δυστυχώς είναι η κεντρική ιδέα του τι εξελείσεται σήμερα.

Παραπομπές : (1)https://paragoume.wordpress.com/2012/01/13/misthoi/ , (2)   http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2525.aspx

Δείτε επίσης  https://paragoume.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=408&action=edit

Στόχος η ολική κατάρρευση(2)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s