Το PSI+ δεν αποτρέπει την χρεοκοπία – Άλυτο το μεγάλο πρόβλημα της χώρας που είναι η παθογενής και αντιπαραγωγική οικονομία – Προσεχώς haircut και στον δημόσιο τομέα…

Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι το PSI+ ούτως ή άλλως θα πετύχαινε με ή χωρίς CACs άρα το ζητούμενο είναι άλλο τα 90 δις ευρώ χρέους που απομειώθηκαν είναι επαρκή για να βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης την ελληνική οικονομία;
Θα διαπιστωθεί πως όχι η παθογενής αντιπαραγωγική ελληνική οικονομία θα διατηρηθεί χωρίς να αλλάξουν οι βασικές παράμετροι με βάση τις οποίες αναπτύχθηκε η οικονομία εξαρτώμενη μονίμως από δανειακά.
Σύντομα θα έρθει και το haircut στο δημόσιο τομέα δηλαδή των δανείων που έχει χορηγήσει η Ευρώπη και η Τρόικα στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας πολίτης θα ενθουσιαστεί και θα πει γλιτώσαμε 90 δις ευρώ. Αυτό είναι η μια πλευρά του νομίσματος η άλλη είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει λυθεί το πρόβλημα και η προοπτική της χώρας.
Θα καλλιεργηθεί τεχνικά μια ευφορία η ευφορία της επιτυχίας του PSI+ καθώς οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων συμμετείχαν εθελοντικά στην διαδικασία.
Όμως αυτή η τεχνική ευφορία της επιτυχίας θα ξεθωριάσει γρήγορα και θα αναδυθούν εκ νέου οι ανησυχίες για την τύχη της χώρας.
Το σοκ της τεχνικής ευφορίας θα διαδεχθεί σύντομα στην Ελλάδα το σοκ ότι το PSI+ δεν έλυσε τα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s