25 εκατ. δολάρια παραγγελία του Κατάρ για τουρκικά mini UAV (βίντεο)

Αντιγράφουμε από το defencenet.gr

Την ίδια στιγμή που η ελληνική αμυντική βιομηχανία αγωνίζεται να επιβιώσει η τουρκική καταφέρνει να κερδίζει συνέχεια εξαγωγικά συμβόλαια φέρνοντας στην τουρκική οικονομία έσοδα σε σκληρό συνάλλαγμα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εξωστρέφειας η τουρκική εταιρεία Baykar Makina υπέγραψε συμφωνία
για την εξαγωγή στο Κατάρ 10 συστήματα mini UAV «Bayraktar». Πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που είχε επιτευχτεί στην τουρκική έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF 2011.

Η συνολικού ύψους 25 εκατ. δολαρίων συμφωνία αποτελεί μέρος των συμφωνιών πώλησης στρατιωτικού υλικού αξίας 120 εκατ. δολαρίων που υπέγραψαν οι δύο χώρες. Η πώληση των συστημάτων αυτών αποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση η οποία παράγει συστήματα υψηλής τεχνολογίας και στηρίζεται στο ξεκίνημα της από το κράτος.Υπενθυμίζεται ότι η Baykar Makina έχει λάβει παραγγελία από τον τουρκικό Στρατό για την κατασκευή 146 συστημάτων «Bayraktar» τα οποία έχουν διανεμηθεί σε μονάδες στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Σχόλιο paragoume.wordpress.gr

Την δεκαετία του 1990,εξαιρετικά για την εποχή οπλικά συστήματα σαν το Άρτεμις έμειναν  στα χαρτιά . Οι Ελληνική παραγωγή σαν έννοια ήταν κάτι μη επιθυμητό γιατί ήταν αντίπαλος της μίζας. Στο παραπάνω άρθρο βλέπουμε ότι η τουρκική εταιρεία πρώτα έλαβε παραγγελία από το τουρκικό κράτος . Η ποιοτική διαφορά μεταξύ μεταξύ των δύο χωρών την τελευταία δεκαετία είναι δυστυχώς η έλλειψη οράματος , και η ανυπαρξία ενός σοβαρού ηγέτη εφάμιλλου του Ερντογάν. Δυστυχώς η αλήθεια είναι οδυνηρή ακόμα και να την διατυπώνει κάποιος . Τα παραδείγματα μη στηριξης της Ελληνικής παραγωγής είναι άπειρα, όμως μια και αναφερθήκαμε στον στρατιωτικό τομέα, σας αναφέρουμε ότι μέρος από τις  φόρμες του Ελληνικού στρατού κατασκευάστηκαν και στην Τουρκία. Τι άλλο να πεί κανείς !!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s