Τheon Sensors: Η Ελλάδα της επιτυχίας στην Άμυνα

Image

Από το τμήμα ειδήσεων του defencenet.gr

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα: Η Ελλάδα των επιτυχιών και της τεχνολογικής πρωτοπορίας και μάλιστα στο τομέα της Άμυνας: Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέες εξαγωγικές συμφωνίες συνολικής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν προϊόντα της στον τομέα των ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι λόγω της αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις ελληνικές τράπεζες για να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς τους οποίου εν συνεχεία κέρδισε, η εταιρεία κατέβαλε μετρητοίς (!) την αξία των εγγυήσεων. Αυτό και μόνο για να καταδειχθεί το τεράστιο τραπεζικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εξαγωγικού προσανατολισμού στην Ελλάδα.

Οι δύο νέες επιτυχίες συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, έχουν να κάνουν συγκεκριμένα με τα εξής προγράμματα:

− Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραδόσεων στα πλαίσια προγενέστερου συμβολαίου, το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.) προχώρησε στην ανάθεση δύο νέων συμβάσεων για την παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων καθώς και Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης από τη Θέων. Σημειώνεται η παραγγελίες αυτές είναι διπλάσιες από το προηγούμενο συμβόλαιο με την
ίδια χώρα.

− Το Υπουργείο Άμυνας των Χιλής μετά από διεθνή διαγωνισμό επέλεξε την Θέων και προχώρησε στην παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων, Δίκυαλων καθώς και Περισκοπίων Νυκτερινής Οδήγησης. Η Πρέσβειρα της Χιλής στην Ελλάδα Ms. Carmen Ibanez δήλωσε την ικανοποίησή της για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς από μόνες τους οι ανωτέρω συμβάσεις, σχεδόν θα διπλασιάσουν τις εξαγωγές της Ελλάδος προς τη Χιλή για το έτος 2012.

− Επίσης η Θέων υπέγραψε επίσης κι άλλες συμβάσεις για την προμήθεια Μονόκυαλων καθώς και Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης με τη Γαλλική Αστυνομία, το Βέλγιο και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η Θέων συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε 10 διαφορετικές χώρες και βάσιμα ευελπιστεί ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και νέες παραγγελίες για τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της και ιδιαίτερα για το καινούριο Μονόκυαλο το οποίο θεωρείται το πιο προηγμένο προϊόν στον κόσμο στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.

Τέλος, η Θέων ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των δύο γραφείων της στο Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ) και στη Σιγκαπούρη για την υποστήριξη της παγκόσμιας παραγωγικής της δραστηριότητας και προώθησης των πωλήσεών της.

Σχόλιο paragoume.wordpress.com

Tα παραπάνω σε απάντηση όσων πολιτικών έχουν σαν  κυρίαρχη πρότασή τους την στροφή στον πρωτογενή τομέα (αγροτικό τομέα κλπ) .Σαφώς πρέπει να ενδυναμωθεί ο πρωτογεννής τομέας αλλά ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας είναι αυτός που θα απασχολήσει το υψηλού επιπέδου αλλά άεργο επιστημονικό δυναμικό και θα φέρει εξαγωγές πολλών εκατομμυρίων .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s