Πραγματική Δημοκρατία και ανανέωση

Ατιγράφουμε από τον Παναγιώτη Τραϊανού
»……   Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν το παιχνίδι του δικομματισμού και να δράσουν ανάλογα. Πρέπει να ψηφίσουν με μυαλό και όχι με βάση το ένστικτο. Δεν πρέπει να αφήνουν τα κτήνη να τους ενεργοποιούν τα ένστικτα. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα πληρωθούν μόνον αν μας κυβερνάνε οι «ρεαλιστές» και οι «υπεύθυνοι» …Θα πληρωθούν πάση θυσία και όποιος κι αν είναι στην εξουσία, γιατί δεν συμφέρει την Ευρώπη και τους «δανειστές» μας το χάος. Δεν συμφέρει μια κοινωνική αναρχία στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να γίνει ο «πυροκροτητής», ο οποίος θα προκαλέσει την κοινωνική «έκρηξη» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η αλλαγή της ηγεσίας συμφέρει τον ελληνικό λαό, γιατί αυτό θα αναγκάσει τους δανειστές μας να αλλάξουν από μόνοι τους τη «δοσολογία» της αθλιότητας. Αν δεν συμβεί αυτή η αλλαγή ηγεσίας, θα συνεχιστεί η προηγούμενη «θεραπεία». Δεν έχουν λόγο να την αλλάξουν, όταν ο λαός δεν αντιδρά. Οι δωσίλογοι του δικομματισμού με την εκλογική «συγκατάβασή» μας θα μας λιώσουν σταδιακά σαν τα «κεριά». Θα μειώνουν τα πάντα σε βαθμό τέτοιο, που θα οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην απόλυτη λεηλασία. Το έχουν «υπογράψει» οι κομματάρχες του δικομματισμού αυτό και έχουν δεσμευτεί να το κάνουν. Αν δηλαδή υπάρχει κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, τότε αυτός ο κίνδυνος υπάρχει μόνον σε περίπτωση επιβίωσης του δικομματισμού.

Όλα αυτά οι πολίτες πρέπει να τα γνωρίζουν πριν φτάσουν μπροστά στην κάλπη. Από εκεί και πέρα πρέπει να ψηφίσουν όχι μόνον με τα κριτήρια της προστασίας της δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά και έχοντας κατά να νου ότι πρέπει να βελτιώσουν τη φυσική λειτουργία της Δημοκρατίας, που συνδέεται πάντα με την έννοια της ανανέωσης. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει από τη μία πλευρά να ψηφίσουν τα δημοκρατικά κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο του —ώστε να τους δώσουν μια ευκαιρία— και από την άλλη να ευνοήσουν την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Από όποια «αφετηρία» κι αν «ξεκινάει» ένας ψηφοφόρος, θα πρέπει ν’ αλλάξει πλέον το «τέρμα». Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. ….. »

 

Σχόλιο του paragoume.wordpress.com

Το παρών τμήμα της ανάρτησης του Παναγιώτη Τραιανού θεωρώ ότι αποτυπώνει την κεντρική ιδέα του φίλτρου των επιλογών του καθ΄ ένα από εμάς για τις αυριανές εκλογές .

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s