Το σκάκι της ανοησίας

Αναλωνόμαστε στην εκτίμηση της επίπτωσης στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό σύστημα μίας πιθανής εξόδου μας από Ευρώ. Σκεφτόμαστε σαν σκακιστές στην πρόβλεψη της κίνησης του αντιπάλου. Μόνο που ο σκακιστής είναι για πέταμα.

Οι ημέρες περνούν βασανιστικές μες την ύφεση , αντί να δρούμε αποφασιστικά για την γιατριά όσων μας έφεραν έως εδώ , κοιτάμε να δούμε τι θα πάθουν οι άλλοι αν παραμείνουμε ή αποχωρήσουμε από το Ευρώ.

Κολυμπάμε στον βούρκο της απαξίωσης και κοιτάμε τι θα πάθουν οι άλλοι αν τελικά πνιγούμε.

Τι βελτιώσαμε έστω και ελάχιστα από τα δομικά προβλήματά μας την διαφθορά ,την ανταγωνιστικότητα , το επενδυτικό πλαίσιο , το φορολογικό σύστημα κλπ ;

Όλη μας ενέργεια αναλώνεται στον αν ήταν σημαντική η όχι η βλακεία του Τσίπρα να πει τον Ολαντ ,Ολαντντρέου, στην μετακόμιση πολιτικών φωστήρων από κομματικά πτώματα σε μεγαλύτερα κομματικά ερείπια, στο αν η έξοδός μας θα στοιχίσει 1 τρις Ευρώ , ή αν έχει προετοιμαστεί το σύστημα και δεν στοιχίσει τίποτα.

Οι μεγαλοφοροφυγάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι και το ΦΠΑ δεν επιστρέφεται σε παραγωγικές εξαγωγικές επιχειρήσεις . Τα νοσοκομεία καταρρέουν αλλά η παράνομη συνταγογράφηση καλά κρατεί . Τα κοινοτικά κονδύλια περιμένουν αλλά η γραφειοκρατία τα φρενάρει .

Αυτή είναι η πραγματικότητα αλλά εμείς έχουμε τον νού μας αλλού για αλλού. Δεν μας απασχολεί η χρεωκοπία μας και πως την αποφύγουμε αλλά τι θα πάθουν οι άλλοι απ΄ αυτήν.

Ανέστης Γεωργιάδης

paragoume.wordpress.com

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s