Κρατικοποίηση των τραπεζών , ακόμα ένα λάθος και ψευδές δίλημμα

Το δίλημμα κρατικοποίηση των τραπεζών ή όχι ,  είναι εντελώς λάθος και χρησιμοποιείται από όλες τις πλευρές παραπλανητικά .

Δεν υφίσταται δυνατότητα κρατικοποίησης των τραπεζών διότι μιλάμε για Eυρωπαικοποίηση των τραπεζών. Τα χρήματα για την ενίσχυση των τραπεζών ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) , αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα ανήκουν στο ΤΧΣ και όχι στο Ελληνικό Κράτος .

Οπότε μιλάμε για αποεθνικοποίηση των Ελληνικών τραπεζών άμεσα , την ώρα που τα Ελληνικά κόμματα συζητούν αν θα περιέλθει ο έλεγχος στο κράτος ή όχι .

Από την Βικιπαίδεια

Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability FacilityEFSF) είναι ένα όργανο ειδικού σκοπού (special purpose vehicle – όχημα ειδικού σκοπού) που συμφωνήθηκε από τα 27 κράτη μέλη [1] της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 Μαΐου 2010 με στόχο τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη με την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τα κράτη της ευρωζώνης σε οικονομική δυσκολία.[2] Η επίσημη ημερομηνία ίδρυσής του ήταν η 7η Ιουνίου 2010 ενώ σε πλήρη δράση ξεκίνησε από τις 4 Αυγούστου 2010[3]. Το ταμείο έχει την έδρα του στην πόλη του Λουξεμβούργου.[4]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s