….γιὰ νὰ γυρίσει ὁ ἥλιος θέλει δουλειὰ πολύ

Επειδή τα γραπτά μένουν !!!

Το αποτέλεσμα των εκλογών όποιο και εάν είναι αυτό , δηλαδή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ εφόσον θα στηριχθεί σε όλους τους παράγοντες που μας έφεραν μέχρις εδώ  θα έχει σαν λογικό και νομοτελειακό αποτέλεσμα  την απόλυτη συνέχιση της πορείας προς την άβυσσο.

Γιατί να προσδοκά κάποιος ότι θα αλλάξει κάτι όταν το σύνολο της εμφανούς και αφανούς διαπλοκής που παράγει τους τριακόσιους βουλευτές μέχρι σήμερα , θα εκλέξει σε συντριπτική πλειοψηφία τους ίδιους που μας φέραν μέχρις εδώ;

Μέσα σε αυτό το πατσαβούρι της εθνικής παράδοσης που λέγεται μνημόνιο , για να έχει μια σχετική αληθοφάνεια και για να πάρουν οι τοκογλύφοι τα χρήματά τους πίσω υπάρχουν και μέτρα ανασυγκρότησης του κράτους που κάθε λογικός άνθρωπος θα έχει σκεφτεί από μόνος του. Για παράδειγμα η πάταξη της λαθραίας διακίνησης καυσίμων που στοιχίζει 4,5 δις τον χρόνο , η διαφθορά στον χώρο της υγείας με άπειρα δις κόστος κλπ .

‘Οποιος πραγματικά ήθελε να σώσει την χώρα θα ξεκινούσε να ανασυγκροτεί την χώρα εσωτερικά διότι θα μείωνε το ένα σκέλος της εξίσωσης τα έξοδα . Τι έγινε πραγματικά; ΤΙΠΟΤΕ . Πως να γίνει άλλωστε αφού θα θίγονταν οι στηλοβάτες των κομμάτων ; Αντίθετα οδήγησαν την την χώρα σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Συμπερασματικά όποιος από τους μονομάχους πάρει την πρωθυπουργία θα παραλάβει την βόμβα που θα σκάσει στα χέρια του.

Η καταστροφολογία δεν είναι στάση ζωής , η γνώση του περιβάλλοντος όμως οδηγεί σε αποφάσεις προς θετική κατεύθυνση. Την επόμενη μέρα της κορύφωσης της κρίσης θα απαιτηθούν δράσεις άμεσου αποτελέσματος για την βασική οικονομική δραστηριότητα και την ασφάλεια κοινωνική και εθνική .Η ψήφος της 17 Ιουνίου πρέπει να έχει βάθος χρόνου και σαν πρωτεύοντα στόχο, αν είναι δυνατόν την ανανέωση του συνόλου των βουλευτών. Ο καθολικός καρκίνος που μαστίζει την δομή της χώρας πρέπει να καταπολεμηθεί συστηματικά εκ θεμελίων.

Θεμέλιο είναι το Σύνταγμα και η λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Πρέπει να φέρουμε στην χώρα την πραγματική Δημοκρατία , αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την ύπαρξη κανόνων και θεσμών . Αυτοί θα εξασφαλιστούν μόνο με ένα νέο Σύνταγμα , μετά η φύλαξη από τους πολίτες των θεσμών του νέου Συντάγματος θα οδηγήσει με πολύ δουλειά στην ανάταση της χώρας.

Επικουρικά των παραπάνω και σε δεύτερο χρόνο , η παραδειγματική τιμωρία, κυριολεκτικά το τσάκισμα φυσικών και ηθικών αυτουργών της σημερινής κατάστασης θα εκτονώσει τον θυμό του λαού αλλά κυρίως θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε όποιν στο μέλλον θα σκεφτεί να δράσει εις βάρος του έθνους .

Για μια φορά ακόμα είναι επίκαιρος ο στίχος για την Ρωμιοσύνη  » γιὰ νὰ γυρίσει ὁ ἥλιος θέλει δουλειὰ πολύ «

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s