Αδιέξοδο

Με αφορμή ένα εξαιρετικό άρθρο του Βασίλη Βιλάρδου στο οποίο αναφέρει : » αυτοί που αναζητούν την πραγματική αιτία των γεγονότων, γνωρίζουν πολύ καλά πως, όταν σε μία χώρα κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν (οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τη δημόσια διοίκηση, τα κόμματα, τους Θεσμούς, τα ΜΜΕ και την πολιτική ελίτ, το κράτος δεν εμπιστεύεται τους πολίτες και τους υπαλλήλους του, οι εργαζόμενοι τους εργοδότες, οι εργοδότες τους εργαζομένους, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τους δημοσίους, οι φορολογούμενοι τους εφοριακούς, κοκ.), αφενός μεν δεν υπάρχει καμία προοπτική επίλυσης των προβλημάτων της, αφετέρου δεν κινητοποιείται κανείς.’’……………..’’ Ειδικά όσον αφορά την πολιτική των υποκλίσεων απέναντι στους ξένους, είναι μάλλον αυτονόητη – αφού τα οποιοδήποτε «διεφθαρμένα άτομα ή ομάδες» είναι ταυτόχρονα και «εκβιάσιμα» (πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους διαφθορείς τους, όπως σε κάποιο βαθμό η Γερμανία και οι Η.Π.Α.)»

Πατώντας τις σκέψεις του κου Βιλιάρδου διατυπώνω τις δικές μου σκέψεις.
Στην αγωνία του μέσου και διαλυμένου οικονομικά ψηφοφόρου αν υπάρχει εναλλακτικό κυβερνητικό σχήμα, δημιούργησαν το τέλειο ΑΔΙΕΞΟΔΟ με εξαιρετική μαεστρία . Η μεγαλύτερη επινόηση είναι το ξεμπρόστιασμα ακόμα και επιφανών , πρωτοκλασάτων στελεχών των κομμάτων τους ώστε να συντηρηθεί το κλίμα της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων , αφού στοιχεία δείχνουν την ενοχή ΟΛΟΥ του πολιτικού συστήματος .Ξαφνικά διαρρέουν λίστες προς διερεύνηση , τεράστιες λίστες καταθετών που χάνονται κλπ
Είναι δεδομένο ότι και ο τελευταίος πολιτευτής όλων των κυβερνητικών κομμάτων είναι υποχείριο εκβιασμού λόγω ατασθαλιών .
Η αίσθηση του αδιέξοδου τους δίνει την κρισιμότερη παράταση που χρειάζονται στο να αποτελειώσουν το τερατούργημα που ετοιμάζουν.
Εδώ βέβαια η ευθύνη του Σύριζα και του ΚΚΕ είναι τεράστια . Ο μεν Σύριζα μετατρέπεται σε καταφύγιο του λαμογιοΠΑΣΟΚΙΚΟΥ δημόσιου προσωπικού ,το οποίο προκαλεί ρίγη απέχθειας στους υπόλοιπους πολίτες, θυμίζοντας τους το τέρας που έφτασε τα πράγματα εδώ. Τι να πει για την επίσκεψή του στον ΟΠΑΠ μέσα στην σφηγκοφωλιά της διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το δε ΚΚΕ άκαμπτο και χωρίς φαντασία καπελώνεται συνεχώς από την Χρυσή Αυγή η οποία λαμβάνει πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων τις οποίες αυτονόητα έπρεπε να λάβει το ΚΚΕ , όμως φαίνεται η θαλπωρή του Περισσού είναι ανυπέρβλητη ,αντί του ιδρώτα συσσιτίων . Ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πάνε στην ενιαία διαδήλωση κατά των μέτρων μειώνοντας έτσι την μαζικότητα των αντιδράσεων .

Τι πρέπει να γίνει τελικά;  Εναλλακτικά , αποκολληθείτε από τα κόμματα , αναζητήστε εναλλακτικούς πολιτικούς σχηματισμούς , άμεσα ενισχύσετε τους φορείς που σας εκπροσωπούν επαγγελματικά , Εμπορικά Επιμελητήρια , ΓΕΣΕΕ, AΔΕΔΥ , μεταβάλετε την σύνθεσή τους με άξιους εκπροσώπους , διώξτε τα ανδρίκελα και δραστηριοποιηθείτε ενεργά και ουσιαστικά .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s