Βάλαμε μυαλό ;

Αφού μας ήρθε η κεραμίδα στο κεφάλι  αναλύσαμε μέχρις εσχάτων τα ιστορικά και πολιτικά δεδομένα ,μεταπολεμικά , μεταπολιτευτικά κλπ.

Μας έφταιξε η μεταπολεμική περίοδος όπου μετά από ρεκόρ ποσοστού νεκρών κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου (αφού μας πούλησαν και οι σύμμαχοι ), εμπλακήκαμε σε ένα εμφύλιο  , πιόνια στις διαθέσεις ξένων δυνάμεων . Δεν βάλαμε μυαλό.

Την δεκαετία του 60 καταλήξαμε μετά από νοθείες , ξερονήσια εξορίας , σε προεμφυλιακό στάδιο , πάλι ξένες δυνάμεις , τελικά  χούντα και  απώλεια της μισής Κύπρου. Πάλι δεν βάλαμε μυαλό .

 Μεταπολίτευση , νέα κόλπα εμφανίστηκαν , σοσιαλισμός της παραπλάνησης , ευημερία με δανεικά , αποβιομηχάνιση , εικονικές επιδοτήσεις , κατασπαταλημένοι επενδυτικοί νόμοι , η κλοπή του χρηματιστηρίου από την κοντή σαύρα , Ολυμπιακοί καταστροφής , οι μπριζόλες του χοντρού,  το αραλίκι του και το γλυκό έδεσε, ήρθε ο ΓΑΠ . Δραχμή ή ευρώ , ρουφίανοι του ΔΝΤ παντού,  μνημόνια και τρόμος .

Τελικά από την πολλή ανάλυση και την προηγούμενη καλοπέραση του φραπέ και της μετεμφυλιακής   αναβάθμισής μας από ψωροκώστενα σε μέλος των 15 , καθόμαστε στον καναπέ με τα μάτια γουρλωμένα περιμένοντας τον από μηχανής θεό να μας σώσει . Ψιλονιώθουμε ασφαλείς ,αναθαρρημένοι από τον φόβο της ζημίας  που θα πάθουν οι  άλλοι αν μας πετάξουν έξω από την ΕΕ και δεν κοιτάμε να απαιτήσουμε να αλλάξουμε γρήγορα  το κωλοχανείο μας .

Πάλι δεν βάλαμε μυαλό βλέπουμε μόνο συνωμοσίες ξένων , που σαφώς υπάρχουν αφού κατάφεραν να ξεφορτωθούν τα ομόλογά μας , καταστρέφοντας τα αποθεματικά των ταμείων μας , τις τράπεζες και επιβάλλοντας  στα νέα ομόλογα το αγγλικό δίκαιο .

Ξεχνάμε όμως την συστεμική κατάρρευση μας .Την διαφθορά στην οποία ήμαστε πάνω από την Κολομβία , την υπερκοστολόγηση  δρόμων , φαρμάκων  , όπλων , την αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση , τις διαβρωμένες υπηρεσίες.

Μες στη σαστιμάρα μας προσπαθούμε να τα ρίξουμε ο ένας στον άλλο , αναζητώντας την αιτία του κακού , στους δημόσιους υπαλλήλους , στους επιχειρηματίες .Έτσι πάλι υφέρπει ο διχασμός . Όμως αντί για διχασμούς και βλακείες απαιτείται ξεβόλεμα και δουλειά για αναδημιουργία της χώρας από το μηδέν . Αφού βέβαια καθαρίσει ο στάβλος από τα περιττώματα.

Ήρθε η ώρα για ξύπνημα . Μετά την υπερανάλυση την οποία κάναμε  πρέπει με σύνεση να διαχειριστούμε την  τελευταία και χειρότερη φάση της κρίσης . Όχι εσωτερική φαγωμάρα , η οποία πάντα καταλήγει σε τραγωδία . Η ζωή δεν σταματάει , μερικά εκατομμύρια στους δρόμους δίνουν το μήνυμα προς  όλους  όσους πρέπει και ανεβάζουν  την αυτοπεποίθησή μας στο πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα.

Καλή δύναμη και σωφροσύνη. Ο αντίπαλος δεν είναι στο διπλανό διαμέρισμα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s