Μα πόσο μαλάκες είστε ….

Λοιπόν δείτε που έφεραν τα πράγματα οι άθλιοι και άχρηστοι μαλάκες (η λέξη επιλέγεται συνειδητά),με την μή επιστροφή του ΦΠΑ .

Στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας που εφάπτεται της επαγγελματικής μου δραστηριότητας  , εξ αιτίας της μη επιστροφής του ΦΠΑ από το κράτος , οι έμποροι εισαγωγείς νημάτων και πρώτων υλών , ιδρύουν εταιρείες στην Βουλγαρία όπου κάνουν τις εισαγωγές τους κυρίως από την Τουρκία  . Εκεί γίνεται ο εκτελωνισμός και καταβάλουν το ΦΠΑ στο Βουλγάρικο κράτος . Κατόπιν κάνουν εξαγωγή τα εμπορεύματά τους στην Ελλάδα και επειδή είναι πώληση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταβάλλεται ΦΠΑ . Το Βουλγάρικο κράτος κατόπιν τους επιστρέφει το ΦΠΑ εντός δεκαπέντε ημερών .

Αποτέλεσμα των παραπάνω.

α) Το Ελληνικό κράτος δεν εισπράττει  ΦΠΑ  διότι μόνο ένα μέρος των εμπορευμάτων θα κατευθύνονταν σε εξαγωγή και θα επιστέφονταν το ΦΠΑ στους εισαγωγείς .

β) Τεράστια απώλεια φορολογικών εσόδων διότι ο κέρδος του εισαγωγέα σήμερα φορολογείται στο Βουλγάρικο κράτος .

γ) Νόμιμη φυγή Ελληνικών κεφαλαίων , διότι ο εισαγωγέας διατηρεί ένα ποσό στις Βουλγάρικες τράπεζες για εξυπηρέτηση των εμπορικών του συναλλαγών αφαιρόντας το από τις Ελληνικές Τράπεζες .

δ) Απώλεια μεταφορικών και εκτελωνιστικών εργασιών. Πέραν του ότι θα απασχολούνταν Ελληνικές μεταφορικές υποδομές και εκτελωνιστές , δηλαδή θέσεις εργασίας , θα εισπράττονταν επιπλέον ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος από τις εργασίες αυτές .

ε) Επιβάρυνση του κόστους των εμπορευμάτων λόγω της επιβάρυνσης των μεταφορικών εξ αιτίας του κύκλου που κάνουν μέσω Βουλγαρίας , εδώ προσθέσετε και το έμμεσο κόστος της επιβάρυνσης του χρόνου παράδοσης . Αποτέλεσμα το τελικό προϊόν προς εξαγωγή να γίνεται λιγότερο ανταγωνιστικό .

Και τώρα το τραγικότερο . Οι Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις , επειδή δεν τους επιστρέφεται το ΦΠΑ , απορρίπτουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής νημάτων και πρώτων υλών και προτιμούν τις Ιταλικές ή Βουλγάρικες διότι δεν καταβάλουν το ΦΠΑ , το οποίο στην Ελλάδα δεν θα επιστρέφονταν ποτέ. Έτσι προκύπτει ακόμα μικρότερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ παραγωγή και κλείσιμο παραγωγικών επιχειρήσεων , μικρότερο ΑΕΠ , ελλειμματικό  ισοζύγιο , λιγότερες εισφορές στο ΙΚΑ , περισσότερα επιδόματα ανεργίας .

Τα παραπάνω σε τι υστερούν από εθνική προδοσία ;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s