Υποκρισία

Υποκρισία

Ένας δολοφόνος ντυμένος κλόουν έφερε το ΔΝΤ να συντάξει μνημόνια για οικονομική και οργανωτική αναδιάρθρωση του σπαραλιασμένου κράτους το οποίο βέβαια το κατέστρεψαν η παρεούλα του κλόουν και συμπλήρωσαν τα κενά της καταστροφής η παρεούλα του μπριζολάκια .

Πάμε τώρα στην υποκρισία .Όποιος ήθελε να εξυγιάνει το κράτος ,θα έκανε αμέσως δομικές και απλές κινήσεις που θα ήταν όμως η βάση για τις μετέπειτα εξειδικευμένες αλλαγές όπως πχ το σχέδιο Αριάδνη για τις συντάξεις .

Αλλαγή πρώτη  : Ενοποίηση των διαφόρων αριθμών μητρώου όπως ο αριθμός ταυτότητας , ο ΑΦΜ , ο ΑΜΚΑ , ο αριθμός διπλώματος οδήγησης σε έναν ενιαίο και μοναδικό κωδικό όπως πχ ο ΑΦΜ . Έτσι η διασταύρωση στοιχείων στα διάφορα υποσυστήματα του κράτους θα ήταν ευκολότατη.

Αλλαγή δεύτερη : To εκατό τις εκατό των εμπορικών οικονομικών συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών να γίνεται μέσω τραπεζών . Οπότε κάθε άλλη συναλλαγή είναι προϊόν παραοικονομίας

Τα παραπάνω εφαρμόστηκαν άμεσα σε πάμφτωχα και κατεστραμμένα κράτη , κατά την επανίδρυσή τους το μεν πρώτο στην Βουλγαρία και το δεύτερο από τον  ιδρυτή της FYROM Κίρο Γλιγκόροφ που σχεδίασε ένα κράτος με σχεδόν μηδενική διαφθορά . Επομένως δικαιολογίες για την δυσκολία στην εφαρμογής τους είναι παραμύθια .

Όποιος δεν ξεκινάει με τέτοιες δομικές  αλλαγές και κάνει μπαλώματα σαν το σχέδιο Αθήνα με συμβόλαια εδώ , αιτήσεις εκεί ,  ουσιαστικά δεν θέλει έναν απλό και αποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό αλλά αναδιατάσσει την γραφειοκρατία και την διαφθορά . Τα συμπεράσματα δικά σας .

Παρεπιπτόντως μας περιμένουν πολλά καραγκιοζλίκια ακόμη γιατί η Ελληνική μυθολογία έχει πλειάδα ονομάτων για να τα βαπτίζουν  με ονόματα όπως Αριάδνη  , Αθηνά ,κλπ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s