Ο ζαχαροπλάστης μαθηματικός , ‘Έλληνας γιατρός στην Σουηδία , Αρχιτέκτονας στο Κατάρ

Είμαστε τελικά η ποιο high tech χωρά του κόσμου όπου ζαχαροπλάστες είναι μαθηματικοί, σερβιτόροι φυσικοί  και πέραν αυτού εξάγουμε κατά χιλιάδες επιστήμονες στο εξωτερικό.

Ο σωστός αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι θεμελιώδης για την κοινωνική ισορροπία και ανάπτυξη. Φυσικά και σ’ αυτό έγινε ότι χειρότερο.

Ο αριθμός των αποφοίτων λυκείου που  εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αφύσικα μεγάλος . Εισάγονται ακόμη και  αυτοί που δεν έχουν  στοιχειώδη προσόντα με βαθμούς εξετάσεων 2 και 3  .

¨Έτσι  δημιουργείται  ένα αβάσταχτο κόστος για την κοινωνία στο να συντηρεί υποδομές που δεν θα ανταποδώσουν ποτέ το κόστος τους  Σημαντικότερο όμως  είναι ότι καταστρέφεται η ψυχολογία του νέου πτυχιούχου στο να συμμετάσχει στην παραγωγή σε θέση στην οποία δεν αντιστοιχεί στο θέμα των σπουδών του .

Η στρέβλωση η οποία δημιουργείται από τα παραπάνω είναι ότι στερείται η οικονομία από εργατικό δυναμικό ανάλογο των αναγκών της ,ίσως μικρότερου γνωστικού αντικειμένου , σε επίπεδο ακόμη και ανειδίκευτου  εργάτη

Τελικά η επένδυση του Ελληνικού λαού και της οικογένειάς του  νεαρού φοιτητή ή πετιέται στα αζήτητα ή  την καρπώνεται το κράτος στο οποίο μεταναστεύει .Τι καλύτερο για ένα ξένο κράτος να απολαμβάνει τις υπηρεσίες ενός νεαρού επιστήμονα χωρίς να έχει δαπανήσει τίποτα για την μόρφωσή του  .

Τα μείγμα του εργατικού δυναμικού της χώρας που αποβιομηχανοποιήθηκε εντελώς , είναι  βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής πορείας που πρέπει να σχεδιαστεί. Έτσι ακόμη και συνταγματικά  πρέπει να θεσμοθετηθεί το ποσοστό υποδοχής των αποφοίτων στα ΑΕΙ ΤΕΙ και επαγγελματικές σχολές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s