“ Η Βουλγαρία είναι αιώνες μπροστά “ και τα μυαλά στα κάγκελα

Διογένης Δασκλάλου» Η Βουλγαρία είναι  αιώνες μπροστά »

Είναι να μην σου γυρνάν τα μυαλά , κάθε φορά που το ακούς  από επιχειρηματίες που μετέφεραν την έδρα τους , σχολιάζοντας το φορολογικό σύστημα της διπλανής χώρας ;

Πέραν του χαμηλού φορολογικού συντελεστή της  γείτονος ,  η μη επιστροφή ΦΠΑ  στην Ελλάδα κάνει επιχειρήσεις να μεταναστεύουν εκεί .

Λοιπόν πάμε στο προκείμενο .

Κύριε υπουργέ των οικονομικών ή κύριε γραμματέα εσόδων , αντί τους τρείς μήνες που είναι ο χρόνος επιστροφής του ΦΠΑ στην Βουλγαρία πρέπει να εγγυηθείτε την επιστροφή σε ΕΝΑ μήνα . Παρεπιπτόντως σήμερα (άκου  ξεφτίλα)  οι απελπισμένοι επιχειρηματίες λαδώνουν για να τους επιστραφεί το ΦΠΑ .

Με  στόχο τουλάχιστον , στην επιστροφή ΦΠΑ να προσπεράσετε σε αποτελεσματικότητα  την διπλανή χώρα , αντί να διορίζετε στους δήμους άχρηστο προσωπικό, στην θέση τους να προσλάβετε νεαρούς με διακόσια διπλώματα οικονομικών που μεταναστεύουν καραβάνια στο εξωτερικό , να συμβάλουν στην συντομότατη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις .

Ο πολλαπλασιαστής της επιστροφής των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι τεράστιος .

Όμως κε υπουργέ , αν οι εξαγωγές των Ελληνικών επιχειρήσεων καταγράφονταν στην Ελλάδα αντί στην Βουλγαρία δεν θα βελτιώνονταν το ισοζύγιο πληρωμών ;  Από την δραστηριότητα των επιχειρήσεων ένα μέρος  του ΦΠΑ που δεν απαλλάσσεται δεν θα συνεισέφερε στα δημόσια έσοδα ;  Δεν θα βελτιώνονταν η απασχόληση ;

Καληνύχτα σας

ΥΓ. Ας ελπίσουμε ότι ο γγ. εσόδων να μην εξαντλήσει την δημιουργικότητα του στην εφαρμογή πολύ μοντέρνων συστημάτων κατάσχεσης μισθών και ενοικίων . Τον περιμένουν και άλλες υποθέσεις όπως η τεράστια φοροδιαφυγή στην διακίνηση εμπορευμάτων με νομότυπα έγγραφα από την Βουλγαρία . Ανάλυση θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση. Και πάλι κοι υπουργοί καληνύχτα σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s