Στόχος τα 50 ευρώ η μεγαβατώρα για την βιομηχανία , από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα

tsoukalas eleutherios

Επειδή η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά απόλυτα μαθηματικά , το κόστος της βιομηχανικής ενέργειας είναι από τους βασικότατους παράγοντες.

Εκδήλωση με θέμα την ενέργεια και την ανάπτυξη, όσο και τις προοπτικές της Ελλάδας στο συγκεκριμένο τομέα πραγματοποίησε την Τρίτη, 11 Ιουνίου ο Σύλλογος Προβληματισμού & Διαλόγου ΑΞΙΟΤΗΣ διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή τον Ko Ελευθέριο Τσουκαλά διακεκριμένο καθηγητή Ενεργειακών Συστημάτων των Πανεπιστημίων Purdue και Θεσσαλίας.

Ενώπιον ενός ακροατηρίου επιστημόνων, πολιτικών, επιχειρηματιών και στελεχών του χώρου της ενέργειας και των ενεργοβόρων βιομηχανιών, ο καθηγητής Τσουκαλάς, μέσα από μια εμπεριστατωμένη επιστημονική ανάλυση, αλλά και στοχευμένες αναφορές στις γεωπολιτικές ισορροπίες, απέδειξε ότι η μείωση του κόστους ενέργειας αποτελεί στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Με πειστικότητα, γλαφυρότητα και πρακτική τεκμηρίωση εξέθεσε ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να συμμετάσχει επιτυχώς στον επερχόμενο μεγάκυκλο της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας με υψηλή ανεργία και επιχειρώντας να ρίξει το κόστος παραγωγής με μείωση μισθών. Πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα κόστους ενέργειας. Χρειάζεται φθηνή ενέργεια, που θα επιτρέψει την ύπαρξη ανταγωνιστικότητας χωρίς να συνθλίβονται οι μισθοί στο βωμό της παραγωγικότητας.

Σήμερα, το κόστος στη βιομηχανική μεγαβατώρα ανέρχεται στα 150 ευρώ ενώ στόχος πρέπει να είναι τα 50 ευρώ σύμφωνα με τον καθηγητή, την ώρα που στη Γερμανία η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 40 ευρώ. Η χώρα μας, τόνισε ο καθηγητής, τα επόμενα δέκα χρόνια πρέπει να επικεντρωθεί στο λιγνίτη αν θέλει να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Ο σύλλογος ΑΞΙΟΤΗΣ είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός φορέας με βασικό σκοπό την προώθηση της αξιοκρατίας αλλά και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία.

Πηγή : http://www.exipno.gr/index.php/topstories/49185-l-50-r

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s