Φόβος και αντίδραση

2324224_300

Φόβος !!

Με τεχνικούς όρους και μόνο ,  η πρόσκρουση στα βράχια και η τελική κατάρρευση είναι υπόθεση μηνών. Γιατί όμως  θα επέλθει η κατάρρευση ; Οι βασικοί λόγοι είναι οι παρακάτω :

1) Το πρόβλημα της οικονομίας ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα . Το όνομα του προσδιορίζει το είδος του ελλείμματος . Η πρόοδος στον τομέα αυτό ήταν κατώτερη του απαιτούμενου. Η συρρίκνωση του κόστους του δημόσιου τομέα ήταν πολύ μικρότερη από απαιτούμενο.

2)Επελέγη η τακτική της  εσωτερικής υποτίμησης . ‘Ότι ποιο καταστροφικό ως επιλογή . Για να μην πολυλογούμε ,  αυτό διαπιστώνεται  από την κατακρήμνιση στην λίστα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας ακόμα και μετά από τρία χρόνια μνημονίου . Άρα η βασική κατεύθυνση την οποία αποδέχτηκε το πολιτικό σύστημα είτε υπό πίεση , είτε από δοσιλογικοβλακεία , ήταν το θανατηφόρο φάρμακο.

3) Το μέγεθος του ΑΕΠ μετά την τερατώδη συρρίκνωσή του είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει το χρέος .

4) Ο επικείμενος καταιγισμός φόρων στους επόμενους μήνες θα απορροφήσει την ελάχιστη ρευστότητα της οικονομίας με αποτέλεσμα την τελική κατάρρευση των επιχειρήσεων και λίγο αργότερα των εσόδων και των ασφαλιστικών ταμείων .

Δηλαδή το τελικό στάδιο του θανατηφόρου σπιράλ βύθισης .

Στα παραπάνω προσθέστε ότι θα γίνουν οι Γερμανικές εκλογές οπότε η τεχνητή νηνεμία τέλος .Επίσης μέχρι τα μέσα του 2014 θα δοθεί και η τελευταία δόση των δανεικών , δηλαδή οι δανειστές αφού θα έχουν ανταλλάξει τα χρήματά τους με ενυπόθηκους τίτλους δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή χρηματοοικονομικά .

Εδώ εμφανίζεται ο φόβος . Καμιά πολιτική δύναμη σήμερα δεν εμφανίζεται να έχει το εκτόπισμα να αναλάβει την χώρα σε συνθήκες τρομερά αντίξοες .

Η χειροβομβίδα θα σκάσει στα χέρια των κυβερνώντων οπότε η επόμενη μέρα δεν θα τους αφορά . Το Πασόκ είναι τελειωμένο .

Η αντιπολίτευση στο σύνολό της πατάει σε μοντέλα εξουσίας δοκιμασμένα και ξεπερασμένα , που δεν μιλάνε στον λαό . Η Χρυσή Αυγή που έχει μία δυναμική , είναι χώρος που δυναμώνει από την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση , αλλά δεν παρουσιάζει συνολικό πρόγραμμα εξουσίας .

Είναι εμφανής η προσπάθεια ντόπιων και ξένων παραγόντων , βλέπε Νταϊσελμπλουμ , να προσπαθούν απεγνωσμένα να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Έτσι παρατείνεται ο καρκίνος , οι μήνες περνούν βασανιστικά και ο συνεχής μαρασμός θα αποστερεί και θα στραγγίσει και τα τελευταία αποθέματα της Ελληνικής οικονομίας .

Η στιγμή της κατάρρευσης εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους , οικονομικούς και εθνικούς . Διεθνείς παίχτες μεγάλοι και μικρότεροι και τα ντόπια τσιράκια τους θα προσπαθήσουν να κατευθύνουν την κατάσταση σύμφωνα με τα συμφέροντά τους (ως συνήθως) .

Η μόνη διέξοδος είναι η μαζική αλλά ώριμη αντίδραση του έθνους , μακράν όμως του μοντέλου των Ταξ;iμ και Ταχρίρ γιατί η προβοκάτσια καραδοκεί . Μόνο νέοι σχηματισμοί θα δώσουν την λύση και όχι ανακυκλωμένη σαβούρα.

Η αυτοσυντήρηση και ο τρόπος  αντίδρασης είναι επιλογή του καθενός .

Ο φόβος όμως προκαλεί έκρηξη αδρεναλίνης , δίνοντας  στον φοβισμένο απίθανη δύναμη αντίδρασης.

Advertisements

One thought on “Φόβος και αντίδραση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s