Ανταγωνιστικότητα … όταν παίρνω φόρα κατηφόρα

Στη οικονομία οι αιτίες και τα αποτελέσματα έχουν ονοματεπώνυμο . Προσωπικά την ανταγωνιστικότητα την θεωρώ τον σοβαρότερο οικονομικό δείκτη διότι δείχνει την δύναμη μιας χώρας να επιβιώσει στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη .

Το παγκόσμιο ρεκόρ κατρακύλας που έχει η Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα  χρόνια  έχει ονοματεπώνυμο . Αυτή η εξευτελιστική πορεία έχει αποτελέσματα  χειρότερα και από τον πλήρη αφοπλισμό της Ελλάδας .

Καραμανλής και  Παπανδρέου είναι οι κύριοι διαχειριστές του κακού  , όμως και στις μέρες του μνημονίου , στο όνομα του οποίου σφαγιάστηκε  ο Ελληνικός οικονομικός ιστός  υποτίθεται για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ,  αυτή συνεχίζει να κατρακυλά  προς την άβυσσο του τρίτου κόσμου .

wci

Συμπληρωματικά πρέπει να αναφερθεί  ότι ο συμπαθής κος Κωστής Χατζηδάκης  από τις  7-1-2009 έως τις 7-10-2009 ήταν υπουργός  Ανάπτυξης  και την χρονιά εκείνη  (2009) η ανταγωνιστικότητα υποχώρησε 4 θέσεις και το 2012 χρεώνεται το μισό (έξη μήνες) της υποχώρησης των 6 θέσεων .

Η ανταγωνιστικότητα χρειάζεται να εκτιναχθεί δεκάδες θέσεις κάθε επόμενο χρόνο , όμοια με την σπώλεια που εμφάνιζε τα προηγούμενα χρόνια .  Ένα λογικό ερώτημα  τώρα . Ο παρόν υπουργός έχει τελικά τα προσόντα;  Η καθημερινότητα πάντως δεν δείχνει κάτι τέτοιο , μάλλον το αντίθετο συμβαίνει , διότι αντί ριζοσπαστικών μέτρων , λαμβάνονται σαν μέτρα κάτι νερόβραστες αηδίες .

Το βραβείο πάντως πάει στον Δημήτρη Σιούφα (Υπουργός ανάπτυξης  27 Σεπτεμβρίου 2007 – 15 Οκτωβρίου 2009 el.wikipedia.org/wiki/Δημήτρης_Σιούφας)  χονδρικά  στην θητεία του κατέρρευσε η ανταγωνιστικότητα 28 θέσεις.

Ανέστης Γεωργιάδης

paaragoume.wordpress.com

Advertisements

One thought on “Ανταγωνιστικότητα … όταν παίρνω φόρα κατηφόρα

  1. Για να μην αναρωτιέται κανείς τι φοβερό έκανε ο Σημίτης και είχαμε «ανταγωνιστικότητα» ενώ με το Μπούλη όχι:

    η μούφα με την εισαγωγή του ευρώ και τα Ολυμπιακά έργα (και αγώνες) ήταν, που κράτησε λίγο τους δείχτες πάνω. Μετά απλά πήγαν στη θέση τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s