ΔΕΗ

φωτ

 

 

 

 

 

 

Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας έχει σαν έναν από τους βασικούς παράγοντές της το μεγάλο κόστος ενέργειας.

Αντί να γίνονται χαοτικές αναλύσεις ας μας πούν οι συνδικαλισταράδες της ΔΕΗ και οι υπουργοί , πώς προκύπτει το κόστος της κιλοβατώρας.

Οι χοντροί παράγοντες που συνθέτουν το κόστος βρίσκονται στους τομείς της :

α)Παραγωγής

β)Εμπορίας

γ)Δίκτυων (καλώδια)

δ)Επιδότησης τιμολογίων (κοινωνική πολιτική και ακριτικές περιοχές).

Οπότε να μας πουν πόσο απέχουμε σε κάθε τομέα από τον μέσο όρο της ΕΕ   ή πιο καλά από την καλύτερη σε κόστος χώρα της ΕΕ.

Εκεί θα φανεί και πιο είναι το καλύτερο μοντέλο διαχείρισης για να κατέβει το κόστος.

Οπότε οι Φωτόπουλοι και τα Φωτοπουλάκια που σκάσαν μύτη και κάτι πληρωμένοι ηλίθιοι στην ΤV δεν θα αποπροσανατολίζουν την συζήτηση.

Το ζητούμενο είναι ότι μια χώρα που έχασε την βιομηχανία της λόγω κόστους, να πάψει να είναι έρμαιο μερικών προνομιούχων είτε εργαζομένων είτε μεγαλολαμόγιων.

Λοιπόν λεβενταράδες, που είστε καμιά δεκαριά χιλιάδες υπάλληλοι της ΔΕΗ και 5-6 κρατικοδίαιτοι. Σας περιμένουν στην γωνία κάτι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι  , κάτι χιλιάδες φαλιρισμένοι μικροεπαγγελματίες , μια χαλυβουργία , και κάτι εκατοντάδες βιομηχανίες κλειστές .

Η χρεωκοπία εξακολουθεί να είναι προ των πυλών , αν σκάσει το σύστημα τότε όλοι θα πάρετε αναδρομικά αυτό που σας αναλογεί και για αυτά που προηγήθηκαν και για αυτά πουθα επακολουθήσουν.

Επίσης είναι λογικό κύριε πρωθυπουργέ, να συζητείται ένα τέτοιο ζήτημα στα θερινά τμήματα και όχι στην ολομέλεια της Βουλής ; Πώς είπατε αξιότιμε; Tο πολίτευμα μας είναι Δημοκρατία;

Kαι κάτι άλλο, αντί να δώσετε τα φράγματα που είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ στους νέους επενδυτές , αφαιρέστε και τα υπόλοιπα φράγματα από την ΔΕΗ για να μην έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από τον ιδιώτη. Κατόπιν  δημοπρατήστε το ρεύμα που παράγουν  .  

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s