Διαγράφουν 200 χιλ. στεγαστικά αξίας 2 δίς , πάλι στον άσσο ο νομοταγής που πληρώνει

Σχόλιο παράγουμε :  Αυτό το σύστημα επιβράβευσης της λαμογιάς και της κλεψιάς έφερε τον τόπο εδώ που είναι . Ο κλέφτης εφοριακός , ο διεφθαρμένος τελωνιακός , ο τραπεζίτης που δάνεισε τον εαυτό του και την ζημία την φόρτωσε στην κρατικοποιημένη τράπεζα , το κόμμα που πιστόλιασε τα οφειλόμενα , ο λαθρέμπορος πετρελαίου που έγινε πρόεδρος ομάδας ποδοσφαίρου , ο μιζαδόρος βουλευτής που βγαίνει πρώτος στα κανάλια και στην περιφέρειά του είναι οι δικαιομένοι μάγκες .

Όλη η σκατίλα αθροιζόμενη κάνει 300 δις χρέος και φτώχεια και εσύ ΜΑΛΑΚΑ που σε έμαθαν οι γονείς σου να μην χρωστάς φράγκο πλήρωνε να ζούν οι άλλοι σαν  μάγκες .

Θέλω να κάνω τελικά μια ερώτηση αυτός που πλήρωσε το 20% του δανείου και δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο θα του χαριστεί και θα το πληρώσω εγώ και οι υπόλοιποι;  Φυσικά θα αποζημιωθεί η τράπεζα από Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ποσό θα φορτωθεί στο χρέος . Οπότε δανειζόμενος κα τράπεζα μέλι γάλα και ο μαλάκας είναι εδώ για να πληρώνει.

Από το defencepoint.gr

Στη διαγραφή στεγαστικών δανείων, ύψους 2 δισ. ευρώ, προσανατολίζονται οι τράπεζες στο πλαίσιο των ρυθμίσεων «κόκκινων» δανείων που έχουν θέσει σε εφαρμογή τυπικά από 1/1/2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισόποσο κόστος που θα επωμιστούν οι τράπεζες σχεδιάζεται να καλυφθεί από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Αυτό είναι το ρεπορτάζ της συναδέλφου Νένας Μαλλιάρα, που ανήρτησε στον ιστοχώρο «http://www.capital.gr/», το οποίο τράβηξε την προσοχή μας, αφού μας προκάλεσε μερικές μάλλον δυσάρεστες σκέψεις. Στο ρεπορτάζ θα παραπέμψουμε στο τέλος του σχολίου μας.

Οι ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει η συνάδελφος, αναφέρουν πως οι διαγραφές δανείων θα αφορούν περίπου 200.000 νοικοκυριά, τα οποία κρίνεται πως βρίσκονται σε οριστική αδυναμία να αποπληρώσουν την οφειλή τους.

Μάλιστα, η προοπτική διαγραφής των δανείων αυτών και το κόστος των 2 δισ. ευρώ που θα βαρύνει τις τράπεζες φαίνεται να έχουν πάρει τη σύμφωνη γνώμη και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο οποίος και θα εγκρίνει την σχετική εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

 

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, 200.000 οικογένειες θα απαλλαγούν του βάρους του στεγαστικού τους δανείου και θα τους μείνει και το σπίτι. ΟΚ, το ερώτημα που εγείρεται είναι, εάν έχει δίκιο όποιος παρά την κρίση, στερήθηκε τα πάντα και τα στέρησε από τα παιδιά και την οικογένειά του, ρίχνοντας φυσικά και αυτός το επίπεδο διαβίωσή του, εάν δεν δικαιούται απολύτως τίποτε, είναι απλώς, ΚΟΡΟΪΔΟ.

Διότι μη μας πούνε ότι 200.000 συμπολίτες μας είναι μια πανομοιότυπη κατηγορία! Υπάρχουν αυτοί που είχαν αποπληρώσει το 10% του δανείου τους, άλλοι, 20%, άλλοι 30% και πάει λέγοντας. Υπάρχουν αυτοί που όντως καταστράφηκαν και δεν μπορούσαν να καταβάλουν ίσως και καμία δόση. Πάλι ΟΚ.

Μήπως όμως υπάρχουν και κατ’ επάγγελμα κακοπληρωτές, που κατόρθωσαν να πάρουν δάνειο, να αγοράσουν σπίτι και σταματώντας να πληρώνουν το στεγαστικό άρχισαν… την αποταμίευση, με τα λεφτά που θα πλήρωναν εάν ενοικίαζαν; Όχι ότι θα πλήρωναν πάλι, απλά γλιτώνουν από τις συχνές μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι, αφού τα λαμόγια, ως γνωστόν θα «φέσωναν» τους πάντες…

Υπάρχουν και αυτοί που όντως πλήρωναν στην αρχή, αλλά αργότερα αποφάσισαν να σταματήσουν να το κάνουν, για να μη ρίξουν το βιοτικό τους επίπεδο. Τέλος, υπάρχουν αυτοί, που για τον οποιοδήποτε λόγο (π.χ. ματαιοδοξία, βλακώδη εκτίμηση κ.λπ.) πήραν σπίτι δυσανάλογα μεγάλο και ακριβό σπίτι, προς τις οικονομικές του δυνατότητες.

 

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο συνεπής οφειλέτης της τράπεζας, ισοδυναμεί με αυτό που στην ελληνική γλώσσα περιγράφεται με την εύηχη λέξη – όρο, «ΜΑΛΑΚΑΣ» Και να μας συγχωρέσουν οι αναγνώστες μας για τη λέξη που χρησιμοποιούμε. Δεν γίνεται όμως αλλιώς, μόνο αυτή περιγράφει αυτό που θέλουμε να πούμε

Για τους συνεπείς δεν υπάρχει απολύτως τίποτε; Μήπως να σταματούσαν όλοι να πλήρωναν τα δάνειά τους και να φωνάζουν «Αλέξη μου παίρνουν το σπίτι ΜΟΥ» περιμένοντας την παρέμβαση του «σωτήρα»; Διότι και ο σωτήρας δεν σκαμπάζει και τόσο από οικονομικά (εδώ δεν σκαμπάζουν όσοι έχουν δουλέψει στη ζωή τους…) και αν του πεις ότι εσύ δεν τολμούσες να αποκαλέσεις «σπίτι μου» ένα σπίτι το οποίο έχεις αγοράσει με ξένα, όχι δικά σου λεφτά, γίνεσαι αυτομάτως «εχθρός του λαού»…

Στην τελευταία παράγραφο, η καλή συνάδελφος αναφέρει: «Σημειώνεται ότι σε σύνολο στεγαστικών δανείων 69 δις. ευρώ, τα «κόκκινα» δάνεια υπολογίζονται σε 27 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η αξία των ακινήτων που αποτελούν την εμπράγματη εξασφάλιση αυτών των δανείων, έχει υποχωρήσει τόσο ώστε να εκτιμάται ότι 15% – 20% των στεγαστικών χαρτοφυλακίων είναι υποκαλυμμένα. Η πτώση στις πραγματικές τιμές των ακινήτων υπολογίζεται σε 35% – 40% τα τελευταία 3 – 4 χρόνια, διαχεόμενη σε όλες τις περιοχές.»

ΑΥΤΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ δεν ισχύουν και για τους ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ; Αυτός που πλήρωνε κανονικά κινδυνεύοντας να τινάξει την οικογένειά του στον αέρα δεν δικαιούται κανένα «κούρεμα» έστω; Οι δικές του αποδοχές δεν μειώθηκαν κύριοι ΚΡΕΤΙΝΟΙ, τραπεζίτες ή πολιτικοί; Η αξία της δικής τους αγοράς δεν εξαερώθηκε ρε ΑΛΗΤΕΣ; Πρέπει να τους φορέσεις φέσι για να ασχοληθούν μαζί σου;

Δυστυχώς, έτσι είναι δομημένη η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου κατακρεουργούν συστηματικά τον νομοταγή, εκτρέφοντας τη λαμογιά (εξαιρούμε αυτούς που είχαν πραγματικό πρόβλημα… ενώ οι υπόλοιποι, ας προσέχανε κι ας τους γράφανε, αφού έτσι αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα του Αντώνη και του Αλέξη η συνέπεια). Κι όποιος αναγνώστης ενοχληθεί από τη φρασεολογία, λυπούμαστε, αλλά θέλαμε να γράψουμε χειρότερα.

Σχόλιο παράγουμε :  Αυτό το σύστημα επιβράβευσης της λαμογιάς και της κλεψιάς έφερε τον τόπο εδώ που είναι . Ο κλέφτης εφοριακός , ο διεφθαρμένος , τελωνιακός , ο τραπεζίτης που δάνεισε τον εαυτό του και την ζημία την φόρτωσε στην κρατικοποιημένη τράπεζα , το κόμμα που πιστόλιασε τα οφειλόμενα , ο λαθρέμπορος πετρελαίου που έγινε πρόεδρος ομάδας ποδοσφαίρου , ο μιζαδόρος βουλευτής που βγαίνει πρώτος στα κανάλια και στην περιφέρειά του . Όλη η σκατίλα αθροιζόμενη κάνει 300 δις χρέος και φτώχεια και εσύ ΜΑΛΑΚΑ που σε έμαθαν οι γονείς σου να μην χρωστάς φράγκο πλήρωνε να ζούν οι άλλοι .

επί προσωπικού γνωρίζω δύο περιπτώσεις εικονικής ένταξης στο πρόγραμμα . Συμφωνούμε πλήρως με τα σχόλια της ανάρτησης .

Advertisements

One thought on “Διαγράφουν 200 χιλ. στεγαστικά αξίας 2 δίς , πάλι στον άσσο ο νομοταγής που πληρώνει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s