Η μισή αλήθεια του Τζήμερου

tzimeros

Κύριε Τζήμερε ας ασχοληθούμε επιμέρους με κάποια από τα εξυπνακίστικα σχόλια σας τα οποία παρουσιάζετε μονομερώς ως ιδανικές περιπτώσεις.

Αναρωτιέστε πολύ λογικά: Γιατί η Ελλάδα, ένα κράτος τόσο προικισμένο από τη φύση, με τόσο δημιουργικούς πολίτες, έχει μόνο 185 δισ. ΑΕΠ; Γιατί η Ολλανδία, που έχει έκταση το ένα τρίτο της δικής μας, που η μισή χώρα είναι βάλτος και αγωνίζεται εδώ και αιώνες να μην την καταπιούν τα κύματα του Ατλαντικού έχει 800 δισ. ΑΕΠ; Γιατί η Νότια Κορέα που το 1961 είχε το μισό ΑΕΠ της Ελλάδας, και το 1981, όταν εμείς αρχίζαμε τον… σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας είχε ΑΕΠ μόλις 71 δισ. δολάρια, έφτασε σήμερα στο τερατώδες 1,4 τρισ. με 600 δισ. εξαγωγές

Λοιπόν το συνολικό χρέος της Ολλανδίας (Δημοσίου Επιχειρήσεων Ιδιωτικό Τραπεζών) είναι 683%  του ΑΕΠ της ενώ της χρεωκοπημένης Ελλάδας περίπου 270% πηγή:http://www.analyst.gr/2015/02/05/nea-vouna-xreon/

Καλά θα είναι να λάβετε ότι στο ΑΕΠ της περιλαμβάνεται και ένα θηριώδες ποσό το οποίο θεωρητικά εμφανίζουν μεγάλες πολυεθνικές γιατί φορολογούν τα κέρδη τους με υποτυπώδεις συντελεστές βάση ειδικής συμφωνίας με την Ολλανδία βλέπε ΙΚΕΑ FIAT.

To 1997 η οικονομία της Νότιας Κορέας υπέστη μια κρίση ρευστότητας  , και βασίστηκε στο σχέδιο διάσωσης από το ΔΝΤ πηγή  :http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_South_Korea

Εξαιρετικά κύριε Τζήμερε εδώ και πέντε χρόνια χρησιμοποιείτε το ίδιο μοτίβο σε αναλύεις στο οποίο συμφωνώ 100% όσον αφορά τα διαρθρωτικά μέτρα .

Δεν έχετε  κατανόησει ότι κείμενο του μνημονίου ήταν  δύο μεγάλα  κεφάλαια ένα του μείγματος  της οικονομικής πολιτικής  και ένα  δεύτερο των διαρθρωτικών μέτρων .

Στο επίπεδο των διαρθρωτικών μέτρων το οποίο κάνατε σημαία σας  όλα αυτά τα χρόνια συμφωνούμε ότι σχεδόν όλα είναι σωστά.

Τι γίνεται όμως στο άλλο μισό της οικονομικής πολιτικής, που βασισμένο στην καταστροφική συνταγή του ΔΝΤ το οποίο εφαρμόζεται όπου πάει σαν διασώστης; Πάντα  κεντρική του  ιδέα έχει την ΥΦΕΣΗ ΥΦΕΣΗ ΥΦΕΣΗ , πόσο μάλλον σε μια χώρα που δεν έχει δυνατότητα χειρισμού του νομίσματός της .

Λέτε εξορθολογίστε το ασφαλιστικό .Τι κάνεις όταν στο PSI μηδενίζεις τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και δημιουργείς παράλληλα λόγω της ύφεσης 27% ανεργία ;

Βέβαια συμφωνώ ότι αβίωτη θα συνεχίσει να είναι η ζωή του άνεργου γιατί όταν πυροβολείς το επιχειρείν σκοτώνεις κάθε ελπίδα του να βρει δουλειά. Αβίωτη θα συνεχίσει να είναι η ζωή του νέου γιατί θα τον υποχρεώνεις να δουλεύει για πενταροδεκάρες (και τα 751, αν τα βρει, πενταροδεκάρες είναι) για να συνεχίσει να πληρώνει με τις εισφορές του τις συντάξεις των 2000 ευρώ των ευνοημένων συντεχνιών.

Κύριε Τζήμερε η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια.

Μπορεί τα λεγόμενα σας να χαϊδεύουν τα αυτιά των οπαδών του μνημονίου όμως μισό πλάνο δράσης είναι μισό πλάνο δράσης.

Όμως μετά το χάιδεμα των αυτιών για τριακονταετία που κατέληξε σε μια ηχηρή σφαλιάρα,αναρωτιέμαι αν θα σας προτιμούσα σαν ημιμαθή συνομιλητή και υποβολέα σκληρών ημίμετρων και δουλειάς έναντι κάποιων σειρήνων που επαναλαμβάνουν τα ίδια γλυκά τραγούδια.

Εδώ όλο το άρθρο στο protagon.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s