ΦΠΑ και ανταποδοτικότητα

Κόντρα στις βλακείες περί της ύπαρξης χαφιέδων για εισπραξιμότητα του Φ.Π.Α. πρέπει η είσπραξη του ΦΠΑ να συνδεθεί άμεσα με την ανταποδοτικότητα του κράτους.

Πρέπει να γίνει κανόνας αντιληπτός από τον καθένα , ότι πληρώνεις Φ.Π.Α. ή ζητάς αποδείξεις, απολαμβάνεις απλόχερα  τις υπηρεσίες του κράτους , ΔΕΝ πληρώνεις αυτές μειώνονται ή διακόπτονται .

Παράδειγμα στην γεωγραφική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης αν δεν εισπράττεται ο ανάλογος ΦΠΑ, τότε στα νοσοκομεία της περιφέρειας να επιβάλλεται εισιτήριο το οποίο θα μειώνεται και τελικά θα μηδενίζεται , ανάλογα με την βελτίωση των αποτελεσμάτων  . Αναλόγως η επιδότηση του εισιτηρίου στα μαζικά μέσα μεταφοράς μειώνεται ή αυξάνεται ανάλογα. Παρομοίως θα αυξομειώνεται η επιδότηση των δήμων. Έτσι ο πολίτης θα βλέπει άμεσα το αποτέλεσμα των πράξεών του.

Στον τομέα των υπηρεσιών δηλαδή , γιατροί δικηγόροι , ηλεκτρολόγοι κλπ  αν δεν αποδίδουν το αναλογούν ποσό τότε αυξάνεται το ποσό συμμετοχής τους στα φάρμακα και στην ιατρική περίθαλψη και θα καταβάλλεται τέλος στην στην ιδιωτική περίθαλψη τους .

Οπότε ο κάθε πολίτης θα λάβει τα μέτρα του ώστε  αν συμβάλει στην συλλογή του ΦΠΑ τότε η καθημερινότητά του θα βελτιωθεί άμεσα. Φυσικά όλα αυτά πρέπει να συνοδευτούν με την ανάλογη ενημέρωση που για καιρό πρέπει να είναι αναλυτική .

Επιτέλους να εφαρμοστεί και η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ  με άμεση είσπραξη του ημερήσιου ΦΠΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s