Ο νέος γέροντας Παΐσιος ;

Σήμερα δημοσιεύεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ (δηλαδή όλη η δημόσια περιουσία) και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( δηλαδή όλο το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα) θα περάσουν σε ξένη διοίκηση στο Λουξεμβούργο.

Πριν ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ακριβώς σας αναδημοσίευσα  αποσπάσματα της συνέντευξης του κου Στέργιου Σκαπέρδα ο οποίος  είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ίρβαιν , σαν σύγχρονος γέροντας Παΐσιος τα προέβλεψε ΟΛΑ ακριβώς.

 

Ζητώ συγνώμη για την πιθανή θρησκευτική ασέβεια με την χρήση του ονόματος του γέροντα.

Ανέστης Γεωργιάδης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ της 13/2/2012 με κόκκινο τα βασικά σημεία.

Στην ανάρτησή μας η Μεγάλη παγίδα διατυπώσαμε την εκτίμησή μας ότι το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση τεχνικά είναι καταδικασμένα να αποτύχουν , πράγμα του δείχνει ότι οι δανειστές έχουν τελικό στόχο τα κατασχετήρια του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου.

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα της συνέντευξης του κου Στέργιου Σκαπέρδα ο οποίος  είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ίρβαιν.

«Η συνεχιζόμενη πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης είναι γνωστό πως οδηγεί σε ύφεση με υψηλή ανεργία που κρατάει χρόνια. Ένα βασικό στοιχείο που κάνει την εσωτερική υποτίμηση πολύ δύσκολη είναι πως, καθώς μισθοί και τιμές πέφτουν, η αξία των χρεών δεν προσαρμόζεται. Αυτό κάνει τα χρέη ακόμη πιο δυσβάσταχτα, οδηγώντας σε μεγαλύτερες μειώσεις στην κατανάλωση και σε αθέτηση πληρωμών, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε περιστολή των πιστώσεων, περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας. Η λιτότητα και οι περικοπές των εισοδημάτων θα συνεχιστούν, με περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και το τέλος της κατηφόρας να μην είναι ορατό. Οι νέοι, οι εξειδικευμένοι και όσοι μπορέσουν να βρουν εργασία στο εξωτερικό θα μεταναστεύσουν. Έτσι, τα πιο παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας θα σταματήσουν να συνεισφέρουν, μειώνοντας κι άλλο τους φόρους και ασκώντας πρόσθετη πίεση στα δημόσια οικονομικά, στις συντάξεις και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Λόγω των πολλών επισφαλών δανείων, οι ελληνικές τράπεζες πρώτα θα εθνικοποιηθούν και ύστερα θα πουληθούν σε ιδιώτες. Αυτοί οι ιδιώτες πιθανότατα θα είναι ξένοι, χωρίς τους δεσμούς εκείνους που κάνουν τις τράπεζες να ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες.

Η συνεχιζόμενη μείωση του εισοδήματος της χώρας δεν θα ελαφρύνει το βάρος του δημόσιου χρέους. Για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα αναλάβουν τις θέσεις κλειδιά στον δημοσιονομικό μηχανισμό της χώρας. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον ελληνικό λαό θα παίρνονται εκτός Ελλάδας. Στη χώρα θα υπάρχει μόνο μια επίφαση δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας. Αυτό, πάντως είναι το ειρηνικό σενάριο, που αγνοεί τις συνέπειες που συνήθως έχει μια παρατεταμένη έλλειψη κυβερνητικής νομιμοποίησης: κοινωνικό χάος, ανθηση μαφιόζικων συμμοριών αλλά ίσως και κινήματα αντίστασης».

Το ειδικό βάρος του κου Σκαπέρδα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας  και δείχνει τον επικίνδυνο δρόμο που διάλεξαν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο . Οι πολίτες νηφάλιοι όσο είναι δυνατόν, πρέπει να κατανοήσουν τις προθέσεις αυτών που  συνέταξαν το μνημόνιο και συντονισμένα να δράσουν ώστε να μην προχωρήσει η εκταμίευση του νέου δανείου . Ας ελπίσουμε τα υπόλοιπα κόμματα πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι δεσμικοί πολιτειακοί παράγοντες, δηλαδή η δικαστική εξουσία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαντλήσουν τα Συνταγματικά περιθώριά τους και θα αποτρέψουν την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης .

Ολόκληρη η πολλή ενδιαφέρουσα  συνέντευξη στην Ελληνική Γνώμη on line εδώ , την οποία είδαμε στο The Press project.

 

 

Σχολιάστε